Een beetje van alles. Pieste, Spanje, Omloop het Nieuwsblad,..

Mar 01, 2016

Beste vrienden en supporters

Na een lange tijd niets meer van mij te laten horen ben ik hier eindelijk terug! En ik zie het volledig zitten! De benen voelen goed, de conditie is al een pak beter, en vooral de moraal zit goed!

Deze winter heb ik enkele wedstrijden gereden op de piste als voorbereiding op het wegseizoen van 2016. Deze verliepen al bij al goed. Ik kon geen mooie resultaten neer zetten maar zag wel iedere week verbetering en dit was ook mijn doel. Jammer genoeg viel ik in mijn laatste wedstrijd en moest ik enkele weken herstellen van een zware verrekking van de lies adductoren.

Daarna ging ik begin februari naar Spanje om enkele wedstrijden te rijden tussen de jongens. Aan de start stonden jongens van de categorieën junior t.e.m. Elite.
De eerste wedstrijd was op een selectief parcours. Op de eerste klim moest ik het peloton laten rijden en kwam ik in een groepje met enkele andere jongens. We reden 36km koers en moesten daarna de wedstrijd verlaten. Ik reedt nog verder met 2 anderen zodat ik mijn kilometers had.
De 2de wedstrijd was op een relatief vlak parcours. Ik kon me vanaf de start mooi voor in het pak nestelen. Na nog geen 2km was er al een eerste val. Gelukkig kon ik deze ontwijken. Na 34km vielen ze weer vlak voor mij. Ik moest voet aan grond zetten. Het peloton reedt met een gemiddelde van 45km/u. Samen met 2 anderen probeerde ik terug de aansluiting te maken. Maar te vergeefs. Een peloton bijhalen aan die snelheid met zen drieën was onbegonnen werk. We reden op ons eigen tempo verder als training.
De 3de wedstrijd was een heel selectief parcours met in iedere ronde 2klims van 8km en een gemiddelde percentage van 7.5%. hier kon ik niets gaan doen. We besloten dan maar iets vroeger dan gepland terug te keren naar België om hier nog een oefenwedstrijd mee te pikken. Ik startte in Pommeroelle bij de nevenbonden in categorie B. Er stond enorm veel wind die dag en het regende met bakken! Ik kon me nestelen in een groepje en reedt de koers uit.

Na de vele oefenwedstrijden was het eindelijk aan het grote werk! De Oploop Het Nieuwsblad! Ik had er enorm veel zin in! Met 6 rensters van mijn nieuwe ploeg Maaslandster CCN Nicheliving stonden we aan de start. Erin Kinnealy, Kylie Waterreus, Elissa Wundersitz, Angela Smith en Kirsten Howard. De sfeer zit echt goed! Een leuke bende met leuke meiden en leuke staf!
Het niveau van de wedstrijd lag hoger dan anders! Dit omdat vele meiden zich voorbereiden op de Olympische spelen die steeds dichter komen. Het eerste half uur hadden we een gemiddelde snelheid van 41km/u. Het snelste schema in het boekje was uitgerekend op 38km/u. We stonden dus ruim voor op schema! In de eerste 15km vielen ze maar liefst 4 maal. Telkens moest ik van volledige stilstand terug keren. Dit koste heel wat energie. De 4de maal kreeg ik het gat maar niet dicht. Maar liefst 20km ging ik tussen de volgwagens, en maar niet voor de 4de volgwagen geraken. Zodra de laatste volgwagen mij voorbij was moest ik jammer genoeg al uit koers. Dit was amper met een achterstand van  2min op de groep voor mij. Ik reedt een tijdrit van 45km i.p.v. een koers. Het zal in ieder geval een goede training geweest zijn. Ontgoocheld ben ik niet echt. Ik wist dat dit een koers is van buiten categorie waar de top aan de start staat.
Proficiat aan Kylie die als junior als enige uitreedt van onze ploeg! heel erg sterk! Iedereen heeft dat natuurlijk goed gedaan en deden wat ze konden!
Op naar Omloop van Strijen die doorgaat op 12 maart (Nederland). Als voorbereiding rij ik aanstaande zondag nog een wedstrijd bij de jongens junioren in Knesselare.

Tot binnen kort! Sara Verhaest. Tags:
Category: Wedstrijdverslag