17/03/2013 - PK Heule Dames Junioren

Mar 18, 2013

Gisteren kompleet verhakkeld door buikspasmen, vandaag opgelapt, uitgeslapen en met zin als geen ander. Na veel ongewissen en startverbod van haar coath  kon Sara het toch ombuigen om haar en haar Crew naar Heule te beheven. Reeds lang was Sara gebrand om in haar geboortedorp eens te koersen. Veel schoolvrienden, naasten en supporters waren dan ook voor Sara gekomen. Een zeer mooie organisatie die dit jaar het PK Westvlaanderen voor hun rekening nam. In een kampioenschap wordt het meestal, zoals het was bij de nieuwelingen, een wedstrijd in een wedstrijd waarin de titelkandidaten elkaar beloeren. Deze keer in de wedstrijd van de junioren was het één echte harde race. Gekoerst werd er van bij de start tot op de meet. 17 ronden en 70km. Kou maar droog. 38 deelnemers, een 12 tal titelkandidaten, Jesse VDB en Sara voor ons LottoBelisol Team. Slechts één ploeg met 5 nationale Engelsen. Een team waar we allen een voorbeeld aan kunnen nemen. Ik zag hen de 2 dagen koersen als volwaardige taktische teamspelers. Bij onze belgen is deze strategie nog erg ver zoek. Foei. Sara had zoals vroeger goed opgewarmd en ging van bij start af het tempo op de kop bepalen. Overmoedig hield ze dit lang vol. Vanaf ronde 3 poogde Sara haar eerste aanval, reed een engels gat toe, moest bijna passen na een tegen aanval,  poogde terug een aanval, een halve ronde bekomen en terug klits, klets. Nooit ging het tempo liggen en de 17 besten hadden een kopgroep gevormd. Niemand raakte weg. Geen Engelse, geen sterke Kaat Vandermeulen, geen aanvalslustige Sara.

Halverwege hadden nog 3 rensters de kopgroep gelost. Ze hadden in een bocht in elkaar gehaakt. Geen val maar een klein oponthoud, maar door het felle tempo onmogelijk om terug bij de 14 koplopers te komen. Daarbij een PK titelkandidate Isabelle Vandewalle. In de voorlaatste ronden gaan de hemelsluizen open. De koude regen verkrampen de spieren. Kay Emelie van team Sky, Floortje Mackayj en Kaat Vandermeulen passeren de streep met 5 meter voorsprong. Saartje VDB wordt 4de en eerste provinciale, Jesse 5de en Zilver op het PK en Sara wordt 13de verkrampt maar tevreden met brons. Sara was zeer sterk maar ontzettend dom.

Wij en de supporters waren best tevreden met het mooie spektakel.

Dank u vrienden en supporters om van her en der naar Heule af te zakken en mij luidkeels te steunen langs het parkoer. Ik trakteer jullie dit jaar nog met een overwinning.

Spijtig was het niet in Heule.

Liefs Sara.Tags: Dames Junior, PK
Category: Wedstrijdverslag